Att göra saker ”för att man kan” är för AMATÖRER!

10451711_10152579588774276_7277289625382857382_n

Tittar på en nyhetssändning och hela hjärnan går i spinn. Så. Jimmie Åkessons svärmor tar ut 62000 i månaden, fast hon inte jobbar. För att hon kan. Ok. Min första tanke blir: Hur många fler gör samma sak? Som vi själva valt in i riksdagen? Mona Sahlin falskskriver intyg till sin livvakt samt förmodade älskare och fixar parkeringsplats till honom för 50 papp, som kan antas, skattebetalarna också ytterst pröjsar? (Alla ni som nu i avsmak BARA låser på att hon kanske möjligen varit otrogen och gör stor sak över hur moraliskt förkastlig hon är, kan ju snabbt erinra er gamle ministern Gejjer som köpte prostituerade, tätt följd av andra flanar som sprungit på strippklubb för skattestålar, och sedan kan ni släppa just den saken, för det är mest det brottsliga och ”von oben” inställningen jag önskar att ni ska fokusera på).

Åsa Romson avgår men Fridolin sitter kvar. Andra tanken: Varför sitter Fridolin kvar? För att han kan? Borde inte det korrekta för honom vara att faktiskt säga: – Jag är ytterst ansvarig, jag och Åsa tar smällen tillsammans. Icket! Politiskt sträcker sig nu fadäser över alla partier och jag tänker att vi tappat något, i vårt samhälle, röda, gröna, blå och alla färger däremellan.

Allt landar till slut, för mig, i filosofiska frågor och i en tanke om moral. Rätt och fel helt enkelt.
Jag tänker mig ett förslag som skulle gynna mig själv OERHÖRT…

Om ni bara lite kvickt kunde välja in mej i riksdagen, jag har väldigt många bra tankar och åsikter, tycker jag själv, om det mesta. Då kunde jag ta ut 62000 i månaden men utebli. Istället skulle jag skriva en skiva om mina väldigt bra tankar, resa runt i Europa och världen, för att liksom hitta mer inspiration (businessclass givetvis, jag är ju på uppdrag). Ge mej de där årskorten på SJ och även SAS-kortet för fria flyg så jag kan känna mig riktigt FRI! Jag kunde titta in i riksdagen ibland och spela första versen på en låt, och lämna en cliffhanger, lite i riktningen: ”Gissa vad som kommer SEN! Det får ni höra om ett halvår, då andra versen m ö j l i g e n kan komma att framföras. Låten handlar om rätt och fel… en stringent melodi om hur människan själv måste sätta sina gränser och sin moral.”

Jag kunde ju även, för att sprida mina åsikter och idéer ytterligare, förutom det härliga resandet i riksdagsjobbet, be mitt bokningsbolag boka en turné, som jag också kunde dra in lite pengar på, samtidigt som jag släpper en skiva med dessa mina oerhört fina åsikter om det mesta. TÄNK så mycket vi kan spara i resbudgeten på turnén nu när jag får resa och flyga gratis! (Alla vet ju hur lite en frilansmusiker tjänar numera och kulturen monteras ju ner, bit för bit, så när jag tänker efter BEHÖVER jag verkligen den här riksdagsplatsen). Fri parkeringsplats för turnébussen skulle sitta fint också.

Hoppas SÅ att det finns en liten fallskärm eller åtminstone en uttänkt pensionsplan för lönen som riksdagskvinna också, det är så kämpigt som liten företagare att gneta och spara summor till pension varje månad som egentligen behövts i företaget. Bra om det kan ordnas. Kan det? Men lysande! Då gör vi så! Kan ni även fixa en lägenhet till Sixten som han kan ha när han fyller 18, kanske via Kommunal? Men toppen! Nu när jag har så bra lön från riksdagen kan jag ha råd att ha en liten etta som bara står, eller kan användas som övernattning för gäster.

Jaha, då är saken klar, vi kör på detta. Fest i Kapernaum! Men vänta lite… Det känns konstigt i mellangärdet, som ett litet illamående… Något pockar på… Känns fel på något vis… HEJ SAMVETET! Vadå? Inte rätt? Icke försvarbart? Gräddfil på skattebetalarnas stålar? Narcissist-tänkande? Von Oben Über generalfel? Jo du har rätt. Jag KAN bara inte göra så. Hur ska Sixten då lära sig vad som är rätt och fel? Hur kan jag leva med mig själv? Ska jag grädda på i någon fil ska det åtminstone vara för min egna intjänade dineros,  så är det bara.

Innerst inne vet nog alla människor det om de vet att de har något ”innerst inne”. Utan ”innerst inne” tappar vi vår värdighet.
Jag när, dessvärre, ett hopplöst förhållande till vårt politiska klimat nu och har aldrig skämts så mycket för vuxna människors totala brist på moral.

Ta vilken jädra tokturné som helst. Det finns mer moral och vett i dem än i vår riksdag. Jag har turnerat i 20 år. På turné kan man, i princip, göra vad fan som helst. Det finns inget stopp. Förutom ditt eget. Att göra saker ”för att man kan” är för AMATÖRER. Bara för att man kan betyder det inte att man gör. Oftast betyder det faktiskt precis tvärtom. Ska jag komma till er i riksdagen och föreläsa om det? Så gärna. Kostar 495.000 plus moms. Och fri parkering.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 reaktion på “Att göra saker ”för att man kan” är för AMATÖRER!

 1. Inger Aparicio

  Tack Pernilla!
  Du säger det vi alla tänker!
  Jag skulle gladeligen rösta in dig i riksdagen för det behövs ärligt folk som talar klarspråk.
  Du är en förebild!
  Och så är du ju en så bra artist!
  Kram från
  Inger i Trelleborg
  och Visans Vänner i Södra Skåne

  ”Mer visor till folket!”

  Svara