Kommentar gällande övergreppen på festivalen Putte i Parken

Jag har turnerat i snart 20 år, först som musiker åt andra, därefter som egen artist. Jag har delat turnébuss med enbart män, spelat med män och hängt på många många festivaler, stått på många trånga klubbar, ibland iförd kort kjol. Aldrig någonsin har jag varit med om någon form av övergrepp. Aldrig har jag reflekterat över att jag borde ha några andra kläder än just dem jag velat ha. Aldrig har jag varit rädd. 

Förrän nu. Men jag märker också att min rädsla övergår i ilska och raseri. För det är ovanligt att INTE vara rädd numera. 
Jag lämnade festivalen Putte i Parken igår med kärlek i hjärtat, tacksam över min publik och mitt jobb. Vaknar upp imorse med ett mail i inkorgen: Kan du kommentera övergreppen under gårdagens Putte i Parken? 

Sorg. Vad fan är det som händer? Sedan när tror NÅGON att det är okej att kränka andra? Varför ska flickor/tjejer/kvinnor behöva vara rädda? Varför måste flickor tänka på vad de har på sig, vart kompisarna är, gå igenom varje man som en potentiell fara på en festival och göra en avvägning som män slipper? För att slippa bli ofredad eller våldtagen? 

Att som artist gå upp på scen med tanken att en tjej möjligen blir ofredad eller våldtagen under ens konsert är ju helt galet. 

Vi måste sätta hårt mot hårt. Kan MAN, för det är MÄN, inte uppföra sig eller visa respekt så har MAN inget på festival eller någon som helst offentlig yta att göra. Då får man gå hem och börja om från start. Läsa om jämställdhet, uppförande, respekt och hänsyn. Det är det som gäller. Punkt. Det räcker nu. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

119 reaktion på “Kommentar gällande övergreppen på festivalen Putte i Parken

 1. Carl Buns

  Vad är Pernilla Anderssons problem , att hon inte vågar stå upp för att det är som alla redan vet Araber som taffsar i 99% av fallen ?
  – Jag kommer ihåg när en av CNN kändaste kvinnliga TV-reportrar Lara Logan 39 år blev utsatt på Tahrir torget i Kairo taffsad , knullad och skändad av en hop män som bildade ring runt henne och sedan turades om precis som på Bråvalla … inte ett ljud om detta idag !? http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12585379.ab

  Svara
 2. Alexander

  Otroligt tråkigt att läsa generaliseringen om ”MÄN”.
  Jag känner mig faktiskt kränkt av att få våldtäktsstämpeln i huvudet pga mitt kön.
  Är du tillräckligt snabb att läsa polisens, eller vanlig medias rapporter så är det glasklart vilka grupper som begår dessa grova brott. Tyvärr backar både journaliser och poliser från sina texter kort tidefter publicering, och detta för att inte göda ”bruna krafter”!
  Men, som man bäddar får man ligga, som det så talande kallas!

  Svara
 3. F.d. Socialen-demokraten, Ricke

  Bättre du inte sagt någonting eftrsom du sjunger som en kratta och din IQ ligger på en fiskmås nivå! Har läst Avpixlat….!

  Svara
  1. Claus

   Och du Ricke har precis nu visat att din IQ nivå inte ens är mätbar. Såna som Du är det ultimata beviset på att det aldrig går att få ett samhälle helt fritt från extrem dårskap.
   Du är helt rätt ute Pernilla. Idioterna som medvetet misstolkar och missförstår har en sorglig agenda och ett ännu sorgligare synsätt på sanning och humanism. Den falska dynga som dom sprider på nätet borde inte ha skydd av någon åsiktfrihet. Att ha en åsikt är en sak men att medvetet sprida lögner och påhittade historier är så lågt man kan komma som människa. Men det är väl därför som dom likt den här figuren ”Ricke” kallas troll.
   Tack för att du står upp emot hatarna på Avpixlat och modigt reagerar mot de män som inte lärt sig att respektera tjejer/kvinnors rätt till sin egen kropp. Respekt till dig!

   Svara
   1. F.d. Socialen-demokraten, Ricke

    Läser Avpixlat att en polis konstaterar följande på Witter: Putte i parken: ” Nio gripna. Fem ensamkommande. Tre utländska. En svensk. ”Män”. 32 anmälningar där majoriteten har signaturen unga invandrarkillar:” Detta enligt en polisman på Twitter och det står på Avpixlat, en ”hatsajt” som borde förbjudas enligt dig.
    Av denna information från polisen får var och en dra sina egna slutsatser och ställa följdfrågor, utnyttja nätet, sök information själv, lita på det egna omdömet.

    Svara
 4. Magnus Gustafsson

  Jag är en svensk, medelålders man, ganska vanlig person i det här landet med andra ord. Plötsligt fattar jag fan inte vad som händer med attityden hos den flera av den svenska mannen. Först bete sig som ett svin, ffa mot kvinnor, sen skylla på några invandrarkillar! Hur urspårat kan det bli?
  Tack Pernilla, tack vare såna bra människor som dig som står för klokhet finns det hopp.

  Svara
   1. Magnus Gustafsson

    Här har vi ett sånt exempel. Ointelligent, utan argument. Troligt lågutbildad, sannolikt arbetslös.

    Svara
    1. F.d. Socialen-demokraten, Ricke

     Magnus….Inte illa ment MEN din kunskapsnivå ligger ungefär på en fiskmås nivå, du är i gott sällskap här! Pernilla Andersson visste jag INTE vem det var innan artikeln i Avpixlat. AVPIXLAT BORDE TA BORT ARTIKELN, DEN HAR BARA SKAPAT FÖRVIRRING!!! Jag bryr mig inte ett skit vad denna Pernilla tycker!

     Svara
   1. F.d. Socialen-demokraten, Ricke

    Skriver på Petterssonsblogg under samma signatur….Besviken på Avpixlat och Mats Dagerlid som förvanskat Pernillas text av en orsak jag inte förstår, han lurade många genom att lägga till egen text till den som finns här. Avpixlat har bra artiklar men här passerade Mats D. en gräns, – om nu Pernilla inte vill debattera detta fattar jag inte varför han inte väljer någon annan kvinna om han nu måste ha en kvinnas åsikter i frågan, varför INTE dr. Ann Heberlein ?! Mats Dagerlid är inte riktigt klok tycker jag!

    Svara
 5. Björn

  Hej Pernilla. Jag läser kommentarerna och blir trött, besviken, konfunderad. Det finns så mycket mörker. Det spelar ingen roll vem som tafsar och det är upp till oss alla att tala om att det inte är ok. Det är upp till oss alla vilket samhälle vi vill ha.
  Nån skrev om rädslan att konfrontera. Att man kan bli misshandlad eller knivskuren. Rädslan är vår största fiende. Vi är trots allt en majoritet som har en vettig inställning. Minoriteter besegrar majoriteter när man lyckas ingjuta rädsla.
  Ingen rår på en majoritet som är beredd att kämpa för sin frihet, jämlikhet och rättvisa.
  Vem som helst kan besegra en rädd individ.

  Svara
  1. F.d. Socialen-demokraten, Ricke

   Du är en nolla och ett DUMHUVUD eftersom du skriver till någon du inte känner – Pernilla IQ fiskmås och som sjunger som en skata!! Hahahaha….Otrligt vad mycket IDIOTER det finns!

   Svara
 6. Per på backen

  Hej
  Uppenbarligen har de sexuella övergreppen uppmärksammats mer nu än innan.
  Att det till viss del kan beror på andra kulturella inslag år inte ologiskt. Det är ju skillnad på en svensk mans uppfostran och exempelvis en afgansk. Kvinnosynen, generellt sett, är det stor skillnad på.
  Finns det någon jämlikhetsdebatt i Afganistan värd namnet ?
  Det är tydligen skillnad på svenska och finska män om man läser följande artikel:
  https://svenska.yle.fi/artikel/2016/07/04/inga-fall-av-sexuella-ofredanden-under-festivaler-i-finland
  /Per

  Svara
 7. Revy

  Är så tröttsamt att som svensk man hela tiden få skit för åsikter som vi inte står för. Uppmaning till dig Pernilla, våga analysera vad som startat elden istället för att skrika att det brinner. Du skriver själv att dessa ”värderingar” inte fanns förr,, vad tror du har förändrat värderingarna i samhället? Så, besviken, besviken, besviken på dig ;)

  Svara
 8. Wilma

  När man läst igenom en del kommentarer så ser man vilka de är som hänger på hatsajter och hsr hatkonto där man sprider hat dygnet runt mot allt som inte uppfattas som ”svenskt”. Jag har själv råkat ut för killar som ibland kan vara lite närgångna framåt småtimmarna på natten men det har inget med vilken bakgrund en person har utan med individen. Vad man bör komma ihåg att dessa hatsajter som förvanskat Pernillas text kan knappast inte kallas för neutrala. Hatsajters agenda går ut på att sprida konspirationsteorier, förvanska fakta, ställa grupper i samhället emot varandra , selektivt ta texter ur sitt sammanhang för att det ska passa deras egna världsbild och skuldbelägga våra nya svenskar för allt som är ”fel” i samhället. Vad man bör komma ihåg att dessa hatsajter vill inte ha ett tolerant, öppet samhälle där vi alla kan leva i samexistens. Hatsajternas mål är och förbli att vi invånare ska vara rädda för varandra, leva i ett splittrat land och att vi inte skall prata med varandra om vi inte skulle ha samma bakgrund. De mörka krafterna älska spela på folks födrommar, rädsla och har ett vi o dom tänk

  Svara
 9. Peter Frövik

  Jag blir faktiskt mer tagen än jag förväntade mig av de absurda kommentarer som hatare och främlingsfientliga skriver här. Jag vet sedan tidigare att de är ihärdiga små jävlar som slår hårt på tomma tunnor, hotar och smädar så att de nästan gör sig till parodi på sig själva, denna lilla grupp som vill verka så mycket större och starkare än de är.
  Det är ledsamt att läsa. Jag är ledsen att det drabbar dig Pernilla. Jag förstår att du väljer att inte kommentera som ett sätt att få skitstormen att blåsa över. Det är nog rätt tänkt. Fakta och resonerande biter inte på dem. Om det gjorde det skulle de kanske läsa en artikel som försöker problematisera det som händer (som t.ex. den här: http://www.politism.se/genusfolket/myten-om-att-inte-alla-man-valdtar/#post-42386) eller kanske polisens egna rapport (https://polisen.se/Global/www%20och%20Intrapolis/%C3%96vriga%20rapporter/Lagesbild%20over%20sexuella%20ofredanden.pdf). skulle hjälpa.
  Jag önskar att jag visste om det är så att ökningen i de fall rapporten beskriver beror på att unga flickor och kvinnor nu anmäler i större grad än tidigare, om antalet övergrepp faktiskt ökat, eller om det är det är lite av båda. Varje övergrepp är hur som helst ett för mycket.
  Ett steg framåt är i alla fall att artister som du ryter till om att det fan inte är ok att en del män tafsar och tar sig rättigheter. Det och att alla vi människor som vämjs av sådana övergrepp reagerar på manschauvinistiska kommentarer vid fikabord, köer, eller skolor, oavsett vem som yttrar de.
  Så hang in there. Du är bra. Tack.

  Svara
 10. Peter

  Vad ska vi MÄN göra då? Inte ens polisen kan göra nåt. Går jag in i en grupp med de här människorna och säger ifrån får jag ett gäng på mig, det blir slagsmål misshandel, kanske får jag en kniv i mig.
  Går vi ihop i grupp för att förhindra såna här kräk så kallas man för nazist och medborgargarde osv osv av flata vänstermänniskor.
  Vi är ju bakbundna från start tack vare vänsterfeminister som uppenbarligen tycker att det bara har med dålig uppfostran att göra om man våldtar och att det inte är lika illa om en invandrare gör det som om en svensk man skulle göra det.
  Vi får nu så det vi skördat genom att rösta fram dessa sjuka människor som styr landet.

  Svara
  1. Wilma

   Peter, bara för att man står upp för alla lika människors värde så är det fel att sätta ettikett på folk. Av ditt inlägg så ogillar du själv när någon sätter ettikett på dig utifrån dina egna åsikter. Att man står för alla människors lika värde säger inget alls om man är höger, vänster, liberal eller feminist. Du vet ingenting om Pernillas åsikter så därför borde du inte uttala dig om något som du inte vet något om. Jag vet heller inget om Pernillas politiska åsikter men vad Pernilla rösta på är hennes ensak punkt. Däremot har vi 7 partier i riksdagen som står för alla människors lika värde och ett enfrågeparti som står för något helt annat

   Svara
   1. Erik

    Handlade inte allt om en enda sak för 2 år sen, allt annat räknades som rasism, nazism, fascism osv, tills de insåg att man inte kan ha fri invandring. Så nu när SD politik infördes med restriktivare invandring så borde regeringen stå för samma enfrågeparti du pratar om. 10000kr bidrag till Uganda räcker till betydligt fler och längre än här i Sverige så 7 partier har bara en agenda, tänk till lite va!

    Svara
    1. Johan

     Erik, vi har 7 partier som står för olika inriktningar i politiken men alla partier i riksdagen förutom ett enfrågeparti står faktiskt för alla människors lika värde. Faktum kvar står dock att 87,4% av folket röstade på att annat än på ett enfrågeparti i det senaste valet år 2014. Ett enfrågeparti som bygger hela sin politik på rasism, populism och främligsfientlighet. Jag ställer mig inte bakom regeringens migrationspolitik utan asylrätten skall försvaras. Jag tror inte att folk som flyr från krig och elände sätter sig i skrotfärdiga båtar för att åka över medelhavet gör det för att det är ”kul”. Tänk till lite själv vet ja. För övrigt hyser jag stor respekt som sätter ner foten mot mörka destruktiva krafter som vill använda Pernilla i sin hatpropaganda. Hatsajter går ut på att sprida missaktning, främlingsfientlighet och pendlar ofta på gränsen om vad som kan klassas för hets mot folkgrupp. Stadsministern sa själv igår att näthat hör inte hemmma och jag håller helt med Stefan. Jag hoppas Pernilla känner att hon har många som störtar henne. Hot, hat, våld, trakasserier och personangrepp kan aldrig accepteras i ett demokratiskt samhälle

     Svara
 11. Joakim H Seger

  ”Män” har inte plötsligt börja leka den arabiska våldtäktsleken Taharrush gamea, det är ett vanligt beteende i Afghanistan och Mellanöstern, och gissa vilka det är som leker det? Och gissa varför de har sharialagar i dessa länder… för det är enda sättet att kontrollera folket.

  Svara
  1. Josef

   Du har gått för lång pajas. skära inte alla över en kam. Det är klart fördömer man sådan frånstötande beteende, oavsett vad man härstammar och har kön. När du säger Afghanistan, du pekar hela befolkningen och inte individen.

   Svara
  2. Wilma

   Joakim H Seger, man kan inte dra alla människor över en kam. Vi är 7 miljarder människor på jorden och vi är alla individer. Tänk på det

   Svara
 12. Lisa

  Varför är det så många ”svenska” män som kallar oss för fittor och horor och önskar att vi ska bli våldtagna av flyktingar? Jo, jag skriver män för det är mer än en man som gör det.

  Svara
 13. Jesper

  Män? Polisen säger att det är ensamkommande barn som begick övergreppen. Eller kan vi ju säga att det är människor som begår övergreppen eftersom faktiskt 2 % av sexbrotten begås av kvinnor. Det är inte bara män alltså.

  Eller kanske vi skall tala klarspråk om vilka som faktiskt står för övergreppen i de flesta fall och rikta in diskussionen på vad som ger bäst effekt.

  Svara
 14. Hellan

  Hur kommer det sig att samma problem finns i USA. Läste nyligen en artikel om tafsande och våldtäkter under konserter där. Vad jag vet har de inga ensamkommande barn i USA.

  Svara
 15. Alice i underlandet

  Ja, alla MÄN måste verkligen skärpa sig. Vad fan har det tagit åt Peter, Sven och Anders mm? De som förr var så lugna har helt plötsligt börjat löpa amok med penisen i högsta hugg.

  Svara
 16. Tessan Marklund

  Varför ändrade du texten till ”det är MÄN” när du först var ärlig och skrev ”det är ensamkommande flyktingbarn”. Antar att du blivit hotad av kulturvänstern… grymt besviken på dig då enda sättet att lösa problem är att erkänna att dom finns :(

  Svara
  1. Wilma

   Tessan Marklund, jag tror mer på Pernilla än på hatsajter. Hatsajter har en tydlig agenda och förvanskar gärna text som passar deras världsbild. Hatsajter trovärdighet är någonstans mellan noll och obefintligt.

   Svara
 17. Less på fittor

  Hoppas du själv råkar ut för det, sen hoppas jag du rationaliserar bort det. Vidriga fitta

  Svara
  1. Gunnar

   Grattis! Du bekräftar att det även finns hjärndöda svenska svin av manligt kön! Eller för att förklara på ett språk du förstår:
   – Du borde få en kuk uppkörd i röven kukhuvud!
   Så, förstår du nu hur fel du hade och att du, när du vuxit upp och blivit en Man, inte ska uttrycka dig på det sättet?

   Svara
  2. Wilma

   Jag undrar hur du som kallar Pernilla för okvävningsord tänker. Mår du bra eller är det inte bättre du söker hjälp för ditt beteende. Bidra med något konstruktivt inlägg eller håll tyst

   Svara
 18. global rättvisa, nu!

  Att vita kvinnor ens har mage att klaga över sexövergrepp och trakasserier från icke-vita män efter det Amerikanska slaveriet och den Brittiska koloniseringen av Afrika.

  Svara
  1. Carl

   Så svenska kvinnor som lever idag har en arvsskuld för vad vissa engelsmän eller amerikaner gjorde för 100-tals år sedan? Vilken fruktansvärd inställning du har gentemot svenska kvinnor. Svenska kvinnor och män har däremot ett ansvar för att det idag finns grupper här som är kraftigt överrepresenterade när det gäller sexualbrott.

   Svara
   1. global rättvisa, nu!

    Ja, det har de, eftersom de är vita. Så länge de inte kämpar emot vithetsnormen och kliver undan för rasifierade så är de en del av det rasistiska systemet. Blev du kränkt nu, din äcklige rasist?

    Svara
 19. Steinar Johansen

  Kjære snille søte Svensker
  Dette har dere bedt om, dere har importert disse problemene med åpene øyne og ikke lyttet til noen
  Statsministeren deres sto for 9 mnd siden og ropte ut, i mitt Europa fins inga grens eller murar .
  Det neste som sikker snart blir tillatt i Sverige er stining av kvinner på Stkholms torg , det er jo også en del av disse folkene sin kultur .
  Det er latterlig å høre på hun ministeren som skal fremme kvinner sin rettsikkerhet .
  Det harmonerer jo utrolig bra med importen av 10.000 vis av disse som overhode ikke respekterer deres vestlige verdier og lover
  Å forsøke få disse å leve etter gamle Svense lover og tradisjoner, blir som å forsøke lære en gammel hund å sitte
  Sverige har imortert så store problem at dere kommer til å gremmes i mange 10 år fremmover

  Svara
 20. Rasmus

  Pernilla, ta ett steg ut ur bubblan som är ditt liv och titta dig runt. Det är inte SVENSKA män som gör det här, det har aldrig varit någon etablerad del av vår kultur. Det är uteslutande invandrare som sysslar med sådana här övergrepp, speciellt övergreppen som numera nästan alltid sker i grupp mot ensamma kvinnor.

  Verkligheten slutar inte att vara verklig bara för att man låtsas som om att det är en mansfråga, när det så uppenbart inte är en mansfråga utan en invandrarfråga.

  Svara
 21. Putte

  Dock snälla använd inte ordet MÄN i detta sammanhang eftersom det finns inga Män Som beter sig så här. Så använd gärna vilken varfri benämning du vill på sådana typer men dom är lååångt ifrån Män i mina ögon.

  Svara
 22. mlk81

  Det är inte män det handlar om, utan barn. Detta enligt Migrationsverket. Tycker det är upprörande du skriver såhär om stackars barn. Detta är upp till socialtjänst att reda ut och inte att hängas ut av artister.

  Svara
 23. David Frykholm

  Vad fan det är som händer? ”Flyktingkrisen” är vad som händer snälla rara Pernilla. Eller hur trodde du att det skulle se ut?

  Svara
 24. Danny

  ensamkommande ”barn” ska det stå, inte ”män”, och det kommer att fortsätta och bli värre. Det är dags att vara ärliga så vi får slut på detta terroriserande. För våra barns skull

  Svara
  1. global rättvisa, nu!

   ”Sanning”? Historieförfalskning och att fly sin egna historia och skuld är ni vita bra på, att ni råkar vara kvinnor är ingen ursäkt.

   Svara
    1. global rättvisa, nu!

     Svenska kvinnor har ett ansvar att välja sina strider och prioritera viktiga frågor. Den viktigaste frågan är diskrimineringen mot rasifierade. Men fortsätt du att tugga på om vita människors I-lands problem, din bortskämmde svenne.

     Svara
 25. John

  Ett problem är att ingen vågar säga vilka män det rör sig om. Tänk efter, vad har ändrats i Sverige de senaste 5-10-20 åren? Hur ser publiken ut? Är det samma sammansättning som för 5-10-20 år sen? Har svenska män verkligen ändrat beteende så radikalt på bara några år, från jämställda till sexgalningar som inte kan hålla grejerna i styr om de råkar på se en bit bar kvinnohud? Därav kommer frågorna: Är det verkligen svenska män det handlar om? Är det svenska män som plötsligt har ändrat sina resvanor från åka till t.ex. Kanarieöarna för att sola och bada till att åka till Syrien för att kriga med IS?
  När DU/NI som läser detta har tänkt igenom dessa frågor, ställ DIG/ER då slutligen frågan: Vad gör DU/NI åt saken mer än att knyta näven i byxfickan och säga ”Ja det är ju för jävligt”?

  Slutsatsen är att om DU/NI bara skriver någon sur insändare eller blogginlägg men sen i övrigt fortsätter som vanligt, tänker ”ja-ja så är det” och lever era liv med skygglapparna välsittande på plats istället för att drämma näven i bordet och säga ”nu jävlar får det vara nog och de som beter sig på detta sätt ska ut ur landet NU!” (för det är inte svenskar till 99%) har diskvalificerat sig från att klaga och ska vara glada och nöjda och ni tjejer får väl börja klä er i svarta säckar så slipper ni bli antastade av personer som anser att ni är ”horor” om ni klär er västerländskt.

  Vi andra som reagerar och försöker göra något åt saken genom att skapa opinion och därmed har rätt att klaga väntar bara på att resten att befolkningen ska vakna istället för att jamsa med. För när DU/NI vaknar så finnas vi här för att välkomna er till gemenskapen.

  Svara
 26. Fred

  De som vill njuta av konsertupplevelsen måste skyddas från sådant otyg. Dags att ha ett eget avskilt område för tjejer/damer och damer med eget herrsällskap framför scenen från resten av publiken med ett separerande staket vid ingången till respektive scenområde. Dessa respektlösa individer kommer nog inte dit då för musikintresset verkar inte vara det primära för dom.

  Svara
 27. Tess

  Jag tror vi måste kunna hålla två tankar i huvudet på samma gång. För det första så har svenska män våldtagit och ofredat sen urminnes tider (Haga-mannen som bara ett exempel), så att våra svenska killar nu helt apropå plötsligt tappat huvudet, stämmer faktiskt inte. Sen finns det kanske diverse personer som vill fiska i grumliga vatten och få det till att killar från andra länder skulle ligga bakom, detta är givetvis en lögn, det finns det också statistik på.
  Så hur kommer vi vidare? Jag tror vi måste inse att den svenske mannen har stora problem, destruktiva krafter i samhället, som Sverigedemokraterna, tar fram det sämsta i männen. Detta finns det belägg för. Media måste också lyfta fram bättre förebilder för våra unga grabbar. Själv har vi livliga diskussioner på vårt jobb, där jag ofta får männen att se sig själv med mer kritiska ögon i slutändan. Ja, som våldtäktsmän (nej, 100% av alla killar våldtar förstås inte, det är inte heller det jag säger). Det finns många som sett igenom skiten och dessa länkar jag ofta, det må vara Ernman, Gardell, Betnér eller någon annan. När nyfascisternas lockrop hörs i vårt land så är det viktigt att vi bättre lyfter fram dem som kan vara positiva förebilder för våra unga killar ute i landet. Det finns nog med andra mörkermän i samhället idag. Tack för mig. /Tess

  Svara
  1. Totte

   Tess: Gå in på följande länk: https://polisen.se/Norrbotten/Aktuellt/Handelser/Varmland1/2016-07-02-0744-Sammanfattning-dygn-Varmland/
   Där står det rakt upp och ner följande kommentar:
   05.30 SAMMANFATTNING ”PUTTE I PARKEN”. I nuläget har vi 7-8 anmälningar om sexuellt ofredande och i vissa anmälningar är det flera målsägande. Det är med sorg polisen konstaterar att unga tjejers upplevelse av festivalen är att deras kroppar är allmän egendom som ett antal män tar sig rätten att tafsa på. Att få främmande händer på sin rumpa, sina bröst, att man sticker in händer innanför kläder och även kysser vederbörande är vad anmälningarna innefattar. Det här är ett helt oacceptabelt beteende och det råder ingen tvekan om vilka som tar sig dessa friheter. Gäng med 7-8 killar tillhörande gruppen ensamkommande barn. Detta har skett framför scenen under uppträdanden. Två killar har gripits och hämtas av personal från boendet.//

   Ljuger Polisen?

   Svara
   1. Tess

    Om polisen ljuger kan jag inte svara på. Men det är fel att måla upp verkligheten som att Sverige blivit otryggare, faktum är att Sverige aldrig har varit tryggare (Betnér har också påpekat detta), jag vet att vissa inte tror på det men det Betnér säger bygger på FAKTA. Så våga lyft blicken! Jonas Gardell har satt ord på det jag tänker: ”Om det visar sig vara heterosexuella killar som våldtar tjejer på Bråvalla, är det inte dags att kasta ut alla heterokillar ur Sverige då?” Tycker nog att media gör för stor sak av detta, det gynnar också bara mörka krafter som vill få det att framstå som att flyktingarna skulle ha sämre värderingar än oss svenskar. Det min käre Watson, det kallas faktiskt för rasism.

    /Tess

    Svara
    1. Eva

     Tess: Vilken Betnér hänvisar du till? Den så kallade komikern? Vad komiker, ståuppartiser, operasångerskor mm har för synpunkter är ju inget jag lägger någon större vikt vid!
     Sverige HAR blivit ett otryggare och konstigare land. År 2016 pratar vi helt plötsligt om kvinnors klädsel, att man inte behöver ta kvinnor i hand. Ordet hora andvänds väl mkt nuförtiden. Är dessa ämnen i tradition i Sverige? Nej, det är det inte. Det har kommit med den muslimska invandringen där det ÄR en tradition att ha dessa värderingar. Ta en titt på länderna som är muslimska, hur lever kvinnorna? Hur har homosexuella det i dessa länder? Hur är lagarna? När du har gjort det så begriper du att det inte är särskilt sunda värderingar dessa personer har med sig när de kommer hit. Tycker DU att det verkar särskilt vettigt och rätt? Enligt ditt resonemang så är du ju då rasist om du tycker att det är fel. Ta hellre reda på fakta själv än lyssna på Betnér, Ernman och Gardell.

     Svara
     1. Tess

      Snälla du, de är inte bara ”komiker, ståuppartiser, operasångerskor”, de är också politiska aktivister som varje dag kämpar för ett mer mångkulturellt Sverige och kämpar mot Sverigedemokraterna. Det har jag faktiskt en jäkla respekt för. Det här landet mer och mer urartat och Islamofobiskt, ”det är förtryck att bära slöja… bla, bla, bla” Det känns inte längre som mitt Sverige. Mitt Sverige står starkt för mångkulturen och mot Sverigedemokrater! Tillsammans är vi, trots allt, många. /Tess

     2. AH

      Kvinnors kläder i samband med våldtäkt pratade man åtminstone om i början av 90-talet då jag var ung. Troligtvis ännu längre tillbaka. Vill minnas att ”Hora” var ett ord som Erik Almqvist använde i en berömd video, men han kanske är muslim, vad vet jag. Hur som helst är det ett gammalt ord som har använts långt innan vi hade någon invandring att tala om. Ordet finns till och med i den första SAOL som utkom 1874. Jag lovar det har använts i väldigt stor utsträckning av svenska killar och män som fötts av svenska föräldrar under lång tid.
      Då det gäller trygghet så är så klart inte Betnér någon ledande auktoritet. Han hänvisar till den statistik som BRÅ tar fram. Skulle vara bra om folk läste och försökte förstå den statistiken. Framförallt borde folk lära sig förstå att anmälda brott och begångna brott inte är samma sak. Anmälda brott underskattar antalet brott i olika utsträckning för olika typer av brott. Denna underskattning är dessutom inte konstant över tiden, så anmälda brott är en rätt dålig indikation på hur många brott som begås. Speciellt om man använder den för att jämföra hur det ser ut idag mot för hur det såg ut på 70-talet.

    2. Eva

     Snälla du??? Låter lite överlägset och nedvärderande, eller hur? ”Ditt Sverige” har inte någon likhet med det Sverige jag känner till och är uppväxt i. Är född i början på 50-talet och var tonåring i mitten på 60-talet när det började tas in många invandrare här. Det var då som ordet hora och ”vad de skulle göra med min mamma” kom i allmänt bruk. Och det kan jag försäkra dig om att så uttryckte vi inte oss i Sverige på den tiden även om ordet hora stod i ordlistan (det var namn på någon som tog betalt för sex och inget som man kastade i ansiktet på folk), det var de invandrade som införde det. Jag var också aktiv inom feminismen och kämpade för kvinnors rättigheter, vilket DU har stor nytta av idag (jag bör ju veta lite om det hela eftersom jag varit engagerad i ämnet i cirka 40 år). Att behöva bära slöja är förnedrande (män behöver ju inte det), men det känns lite meningslöst att försöka förklara något för dig och en del andra, ni har inte upplevt det Sverige jag har växt upp i och hur jag tycker att Sverige har varit pga det, det liknar inte ”ert” Sverige.

     Svara
     1. Tess

      Läser det du skriver… Det är uppenbart att du är emot en utbredning av multikulturen och Islam i Sverige. Det här är en form av retorik som jag har uppriktigt sagt svårt för. Något har uppenbart hänt i Sverige. Något brunt… För tidigare hörde man inte din typ av åsikter öppet, Sverige har förfallit till simpel rasistisk retorik alltsedan Sverigedemokraterna började sprida sin Islamofobi och sitt öppna avståndstagande till mångkulturen.. Och jag gillar det INTE.

    3. Eva

     VAD är det jag skriver som är ”brunt och påverkat av SD”? Och vad är det i mitt inlägg som är rasistiskt? Jag beskrev FAKTA om hur Sverige var när jag växte upp och NÄR man började se förändringar. Sverige var INTE mångkulturellt under min uppväxt och islam visste vi knappast vad det var för ngt. Kan du tala om för mig NÄR fakta blev rasistiskt? Det har jag missat. En fråga till dig: har du någon vetskap om hur invånare i muslimska länder har det? Känner du till lagarna i muslimska länder? Tror inte att du gör det om du vill att islam skall spridas i vårt land. Här är en länk om hur kvinnor har det i Iran. Ähttps://svenska.yle.fi/artikel/2015/05/29/jessica-stolzmann-i-kvinnornas-iran
     JAG tycker att det är mkt skrämmande att DU inte har ngt emot det!

     Svara
     1. Eva

      Slutligen vill jag säga att grundvärderingen i de mänskliga rättigheterna är att varje människa skall vara FRI! Du är inte fri om det står i lagar att någon annan bestämmer över dig bara för att du är kvinna.
      Låt mig avsluta min diskussion med dig med att säga: Låt oss hoppas att DU aldrig kommer i någon ställning där du kan påverka lagar!

     2. Tess

      Kommer aldrig att sluta kämpa för att multikulturen och Islam skall ges mer plats i vårt vackra land (ja, jag älskar också Sverige, men inte ditt gamla trångsynta Sverige, utan Gardells och Ernmans Sverige, där alla människors lika värde gäller och där det inte finns plats för Islamofobi och bruna krafter -och där inte myter om muslimska länder tillåts spridas av SD-svansen hursomhelst).
      Önskar dig ändå en glad sommar.
      / Tess

 28. Kent K

  Varför skuldbelägger du ”män” kollektivt, när det enligt polisen var uteslutande ”ensamkommande barn” som var förövare? Utvecklingen är inte ett dugg förvånande, det här är såklart en av de helt förväntade effekterna av Sveriges förda invandringspolitik. Vi får det framtida Sverige vi gemensamt röstar fram.

  Svara
 29. Fia

  Mats Dagerlind på Avpixlat har förvrängt din artikel totalt. Det stämmer inte med vad du har skrivit i inlägget här. Ville bara säga att dom använder ditt inlägg som propaganda och har förvrängt ditt inlägg. Ville bara att du skulle veta det då jag avskyr när man använder privata inlägg och dessutom förvränger dom. Det dom skriver är inte vad du skrivit.

  Svara
 30. Tobias

  Vore nog bra att översätta texten till arabiska så att gärningsmännen i det här fallet kan läsa det också!

  Svara
 31. Niklas

  Ju primitivare folk/värderingar desto hårdförare måste samhället vara för att stävja brottsligheten.
  Det är logiskt.
  Sveriges samhälle är inte i fas med dessa medeltida värderingar som de ensamkommande bär med sig.
  Det blir kaos.
  För tusende gången…. hjälp behövande i sitt närområde.

  Svara
 32. Johan

  Underbart att du säger det många vet och tycker, men knappt vågar tänka. PK mentaliteten är ett stort hot mot att lösa många problem vi har i samhället.

  Svara
 33. Stefan Wagner

  Jag undrar hur det kommer sig att väldigt många män tydligen har drabbats av kollektiv blindhet? Jävligt märkligt!!
  Men nu gör vi såhär: Den som ser, och någon ser alltid, agerar direkt och nitar den/de som svinar sig. Det skall väl inte vara så jävla svårt att göra va!!!

  Svara
 34. pa

  Alla vi män som inte beter sig så är också offer för dessa killar som drar ner alla män i skiten. Jag förstår inte hur de orkar leva med sig själva och orkar sänka sig till den låga nivån men det handlar om andra kulturer som vi vet där deras fäder talar om för sönerna att vita kvinnor är fritt vilt.

  Svara
 35. Krister Nyström

  Det är inga ”män” som håller på med detta svineri, var inte så jävla politiskt korrekt, det är asgamar och hyenor med medltida värderingar från invasionen av muslimer från MENA-länderna det handlar om, skyll inte på män, en riktig man gör inte så.

  Svara
 36. SvenEBorg

  Tack, Pernilla Andersson! Detta våldsamma tafsande är ett ”sexuelt övergrepp”, som utgör första fasen i VÅLDTÄKT!

  Svara
 37. Patrik Markebro

  Hej Pernilla!
  Jag kan bara hålla med dig.
  Själv börjar min upprördhet svänga över i hatisk illska över vad dessa män/pojkar gör.
  Kan de inte uppföra sig som du säger har de ¥$π¢÷|=#@€& inget ute bland folk att göra.
  Jag hör andra som känner som mig, och snart händer det säkert saker som ingen väntat sig i vårt samhälle. Oavsett vem o vart de kommer ifrån så lär det sluta illa riktigt illa för någon/några av dem.
  Jag kan själv idag inte svara för vad jag gör om det sker när och om jag ser det. Men att så här många grova övergrepp på festivaler skett på så kort tid är riktigt oroande.
  Det här måste få ett slut, det måste kommas till rätta innan det blir uppror.
  Det här är helt oacceptabelt.

  Svara
 38. Blåvitt Elofsson

  Bra skrivit, håller med helt och hållet, man ska lära sig hur man uppträder mot andra människor, vi måste få till en diskussion redan i skolan och lära ut hur man ska bete sig, människors lika värde mm. Visst är det bedrövligt att män inte kan respektera en annan människa bara för att hon är kvinna.

  Svara
 39. Peter

  Jag tillsammans med 99,5% (siffra tagen ur luften men säkert inte långt från verkligheten) av alla män i Sverige känner INTE igen oss i detta vidriga beteende. Vi våldtar inte och kladdar inte på tjejer och vi skulle uppskatta om du slutade upp med att generalisera och skuldbelägga alla miljoner människor av det manliga könet i detta land. Om du är genuint intresserad av vilka dessa gärnigsmän är så är det mycket enkelt för dig att läsa värmlandspolisens egna rapport om händelsen på deras webbsida.

  Svara
  1. barbaselo

   Hej Anders! Hur stor är sannolikheten för att en barndomsvän till Tok-Olle sitter och skriver i samma kommentarsfält som Tok-Olles brorsa? Trevlig sommar på dig !

   Svara
 40. Gjohn-Marko

  Varför säger alla att det är. MÄN i allmänhet, när det i själva verket är män från Mellanöstern och Nordafrika i synnerhet!

  Svara
 41. Ulf Claesson

  Ja, det räcker nu, men vänligen också uppmärksamma att detta huvudsakligen är ett importerat fenomen, vi såg mycket lite av sådant här tidigare, även om det förstås förekom att överförfriskade typer bar sig illa åt. Men detta…är något helt nytt.

  Svara
 42. Annelie

  Om det nu är så som polisen säjer!! Att förövarna är ensamkommande pojkar /män. Tänk om polisen/samhället inte lyckas med att stoppa denna företeelse och vi kvinnor i framtiden måste välja bort offentliga platser alla dagar om året om vi inte har en äkta man i följe eller täcker våra kroppar…. snälla makthavare gör något nu…..

  Svara
  1. Totte

   Det är så här Svenska folket har röstat. Det är så här Sverige vill ha det. 87 % av befolkningen har röstat på partier som är vill ha mer invandring. 87 % av makthavarna kallar de övriga 13 %en för rasister. Detta är bara början. På 2 år har en kvarts miljon migranter kommit in i landet som väntar på det magiska ordet ASYL.
   Det finns inga snälla makthavare som kommer att göra någon åt det, för det skulle åter igen betraktas som rasism och det finns det ingen av 87-makthavarna som vill kännas vid. Svårare än så är det inte. Vi får dom makthavare vi röstar på.

   Svara
 43. Ann

  Detta är otroligt bra tänk av dig som artist men hade detta pratats om precis innan era uppträden hade de som är ute efter detta känt fy fan nu har folk extra koll nu slappnar de inte av och tror de är med på det ,,, för tyvärr så finns det par som får en kick av att älska bland folk,, tror de är det som avtrubbat folk från att reagerar lite och titta till en extra gg om de är ofrivilliga övergrepp,,,

  Svara
  1. Erik

   De ska lagföras och straffas för sina brott. Däremot ska de inte hängas ut. När brottslingar hängs ut i nya eller gamla medier drabbar det ofta deras familj och vänner som också får bära skamstraffet för ett brott de inte själva begått!

   Svara
 44. Kurt

  Det är enligt polisen uteslutande ensamkommande flyktingbarn som utför övergreppen:
  https://polisen.se/Norrbotten/Aktuellt/Handelser/Varmland1/2016-07-02-0744-Sammanfattning-dygn-Varmland/
  Citat:
  Det är med sorg polisen konstaterar att unga tjejers upplevelse av festivalen är att deras kroppar är allmän egendom som ett antal män tar sig rätten att tafsa på. Att få främmande händer på sin rumpa, sina bröst, att man sticker in händer innanför kläder och även kysser vederbörande är vad anmälningarna innefattar. Det här är ett helt oacceptabelt beteende och det råder ingen tvekan om vilka som tar sig dessa friheter. Gäng med 7-8 killar tillhörande gruppen ensamkommande barn.

  Svara
 45. Ylva Lindgren

  Bra skrivet Pernilla! Flera artister borde reagera sådär starkt så kanske vi får en reaktion mit detta kvinnovåld.

  Svara
 46. Brunte

  Tala om för publiken före ni spelar, får ja reda på att någon taffsar så slutar ja. Spelningen.

  Svara
   1. barbaselo

    Ja, det är just för att det är 2016 som det behövs. Förr i tiden (typ 1960-talet och 1970-talet) behövdes det inte. Saker blir inte bättre. Vilken planet lever du på?

    Svara
   2. Oroad

    Det SKA inte behövas, men det behövs. Man kan ha frihet och trygghet för kvinnor ELLER stora antal muslimer, aldrig både och. Jag är 25 år och känner inte igen landet jag växte upp i, det har förändrats så fort och blir värre varje dag. Det är inte någon ytlig inskränkthet från min sida, det sitter på djupet. Min flickvän kan inte gå oantastad genom staden en vardagskväll, jag måste eskortera henne. Hur ska det gå om vi får döttrar i framtiden?

    Snälla använd din röst för att ge rum åt sanningen! Jag vet att det kan vara karriärsförödande om man är frispråkig, men snälla hjälp så långt du kan!

    Svara
   3. Hemmansgatan

    Nej, men måste vi börja rusta tjejerna med pepparspray ock be dem skaffa små spionkameror samt låta civilpolistjejer/kampsportstränade vakter vara på plats?

    Svara
  1. Ann

   Jätte bra tycker jag med,, för då håller gemene man mera koll för de vill inte att spelningen ska sluta,,

   Svara
  2. Jan Almkrona

   Det är en bra idé och det borde finnas information innan man går in på ett festivalområde/spelning om vad som gäller (när inte vanligt sunt förnuft finns hos många om att respektera andras kroppsdelar)

   Svara
  3. VK

   Anta att tafsarna inte är där för musiken först och främst då? Och vilka drabbas mest i slutändan? Den stora massan som var där för att ha kul såklart.

   Påminner sen lite om när man ställde in busslinjer pga stenkastning.. så för att vissa inte kan bete sig, så skall alla behöva lida?

   Svara