Pernilla finansierar Mentorsutbildningen på Kungliga Musikhögskolan

Kungliga Musikhögskolan pressutskick

är sångerskan, producenten och låtskrivaren Pernilla Andersson fick frågan om att delta som mentor för Kungl. Musikhögskolans (KMH) studenter var det självklart för henne att tacka ja. Nu är hon en av nio framträdande personer med stor erfarenhet från arbetslivet som ger studenterna verktyg kring jämlikhet och jämställdhet.

För Pernilla handlar det nu också om att bidra med extern finansiering åt verksamheten. Hon har redan förmedlat ett första sponsoravtal, något som förstärker programmet ytterligare.

– Efter 20 år som relativt ensam navigerande kvinnlig producent, musiker, artist och skivbolagsrepresentant tycker jag själv att jag sitter på oerhört mycket information som kan både stärka och hjälpa kvinnorna efter mig ut i arbetslivet, säger Pernilla Andersson.

I mentorskapsprogrammet träffar mentorerna studenter från KMH för enskild rådgivning. Programmet innehåller även seminarier och nätverk, där tidigare års deltagare i programmet medverkar.

Mentorerna är i tillägg till Pernilla Andersson ett antal personer som representerar breda erfarenheter från musiklivet och kulturvärlden:

Cecilia Rydinger Alin, rektor för KMH, har länge engagerat sig i att programmet ska bli verklighet:

– Mitt varma tack till Pernilla Andersson och bidragsgivare för ert stöd i det angelägna arbetet att ge våra studenter verktyg, möta representanter från deras kommande yrkesliv, och att på sikt uppnå jämlikhet och jämställdhet i musiklivet och skolans värld, säger Cecilia Rydinger Alin.

* * *

För mera information:

Bobby Lundqvist
tel. 070-750 51 10
bobby.lundqvist@kmh.se

55078_10151244117104276_1469441157_o

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *